Menu

Kenny Thorup - ny cheftræner for andetholdet

image
Martin Timm Holmstav
19. oktober 2020 kl. 21:15
Mandag præsenterede Fremad Amager holdets nye andenholdstræner. 42-årige Kenny Thorup, der overtager cheftrænerposten fra Lars Brandt. Thorup har tidligere stået i spidsen for ungdomshold i Fremad Amager.

Kenny Thorup indledte karrieren i Sundby, inden turen gik videre til Fremad Amager. Det blev til to optrædender på U/16-landsholdet i 1993, inden han for alvor slog igennem på U/17-landsholdet. Med 17 mål i 18 kampe.

Fra Fremad Amager gik turen videre til FCK, inden han blev udlejet til Næstved. Efter en enkelt sæson i Næstved fortsatte karrieren i Hvidovre. Herefter kaldte Smilets By, hvor Thorup spillede 51 kampe og scorede 11 mål for AGF.

Efter det jyske ophold vendte Kenny Thorup tilbage og skrev kontrakt med AB. I sommeren 2004/05 blev ringet sluttet, da angriberen vendte “hjem” til Fremad Amager. Med 9 mål og 35 kampe på CV’et i den blå Fremad-trøje.

Kenny Thorup overtager et hold, der har fået seks point i ni kampe, og indtager 13. plads i Københavnsserien, inden den kommende kamp mod FC Græsrødderne. Den nye cheftræner har derfor et klart mål for indeværende sæson.

»Målet er i første omgang, at blive i Københavnsserien. Det er dog svært at komme med mine forventninger, når jeg ikke kender holdet endnu«, erkender Kenny Thorup, der har første træningssession mandag aften med spillerne.

»Fremadrettet er målet at forblive i KS og så gælder det om at få skabt en god og sund træningskultur, der gerne skulle smitte af i kampene og på resultaterne«, siger holdets nye cheftræner, der håber at kunne tilføre holdet noget.

»Først og fremmest en masse gejst. Dernæst at give spillerne tro på at de er gode nok. Desuden et fedt trænings- og konkurrencemiljø, og endelig skal det være sjovt at gå til fodbold«, pointerer Kenny Thorup med aftalen i hus.

En af de personer, der fortsatter på andetholdet er holdleder og seniorformand Michael Flindt, der også har fulgt Kenny Thorup i hans ungdomsår i klubben, ligesom han har set angriberen fra sidelinien i hans tid i Fremad Amager.

»Det er spændende, at have kunne tilknytte Kenny Thorup, som cheftræner, og jeg glæder mig til det fremtidig samarbejde med ham. Jeg har selv fulgt ham en del i ungdomsårene i klubben«, kommenterer Michael Flindt.

Kenny Thorups første opgave med andetholdet bliver, som tidligere nævnt, torsdag aften kl. 20.00, når Fremad Amager gæster FC Græsrødderne i Gentofte. Et hjemmehold, der har flere tidligere Superliga-spillere i truppen.

Luk