Menu

”Lille Ole” er død

image
Ole Vadmand
24. marts 2020 kl. 20:09
Trods tilnavnet var Ole Jensen en af de helt store i Fremad Amager.

Ved Ole Jensens død i sidste uge mistede klubben en af sine meget markante spillere og en loyal støtte. Bisættelsen fandt sted i mandags.

Med i alt imponerende 238 kampe som angriber på klubbens førstehold op gennem 1960’erne var Ole medlem af en lille, eksklusiv ”Klub 200” – kun ca. en snes spillere har i Fremads snart 110-årige historie opnået over 200 kampe.

Som spiller var ”Lille Ole” rent teknisk i en klasse for sig og med et overblik, der kunne måle sig med de allerbedste, og han blev da også udtaget flere gange til KBU’s udvalgte hold.

Og så var ”Kniksen”, som var et andet kælenavn efter en forrygende norsk landsholdsangriber, vist den eneste danske spiller der har scoret mod det danske landshold da holdet umiddelbart inden turen til OL i Rom i 1960 (sølvmedaljer) spillede sin sidste testkamp mod Fremad Amager.

Efter førsteholdskarrieren fortsatte ”Lille Ole” naturligvis i klubben, både på sekundahold og siden på old boys-holdet. Han havde simpelt hen blåt fremadblod i årerne og var lige indtil forrige sæson fast mand på lægterne i Sundby.

Herfra kunne han nu som tilskuer udtrykke sin vurdering af spillet på banen, dengang og nu:

»Vi var kammerater med rødder i Fremad og på Amager og opvokset i Fremad. Når vi havde spillet, mødtes vi til et stykke mad i klubben, hyggede os og drak os fulde sammen«.

»Næste dag mødtes vi til træning, og så var der noget, der skulle løbes væk. I dag kan de ikke svede andet ud end en halv liter mælk. Og ingen stopper dem på Amagerbrogade, for ingen kender dem. Der er jo kun to Fremad-drenge på holdet«, fortalte Ole i 2001 til Information.

Med ”Lille Ole” har Fremad Amager mistet en af de store, en rigtig Fremad-”dreng”.

Æret være hans minde.

Luk