Menu

Spænding og drama på Falster

image
11. juni 2015 kl. 12:55
Nogle bruger pinsen på at se solen danse. Andre danser samba i Københavns gader, mens atter andre løber maraton i de selv samme gader. På Fremad Amagers U11 hold har man dog helt andre traditioner – og det handler selvfølgelig om fodbold.

For tredje år i træk tog Fremads U11 drenge og deres træner, Henrik Lyngsie, nemlig af sted til Pinsecup i Nykøbing Falster – et kæmpe arrangement, der afvikles over fire dage med 170 deltagende hold.

Store forventninger
Spændingen var intens og forventningerne store. Sidste år måtte drengene nemlig se sig slået i finalen efter en tæt kamp, der endte med straffesparkskonkurrence. I år var der derfor kun ét mål: Sejr!

Og drengene kom rigtig flot fra start. De tre indledende kampe bød på sejre over Humlebæk, BSF og Nykøbing. Så da drengene ramte kvartfinalerne søndag eftermiddag var de klar. Mere end klar. Selvom turen bød på masser af hygge, pjat og pjank og ture til slikvognen, så viste drengene samtidig stor disciplin, når det gjaldt. Der blev tanket op på søvn og ordentlig mad, og samtlige ti krigere stod klar til afgang hver morgen kl. 7. 30. Så 2. Pinsedag kunne de gå ubesejrede i finalen.

Talende fødder og fair play!
Undervejs kom der dog den ene sky for solen, at et af modstander-holdene valgte at indgive en skriftlig protest, idet de mente, at der var skiftet ud på holdet; angiveligt med spillere fra det U12 hold, der også deltog i stævnet. Det var hård kost at blive beskyldt for at snyde, når man havde kæmpet og knoklet for hvert eneste mål. Men det gav også anledning til en snak om, hvad det er der tæller: at vide med sig selv, at man har spillet fair og at lade fødderne tale. Og ellers lukke alt andet ude.

Finale mod Brøndby
Det lykkedes. De ti seje drenge løb koncentrerede og målrettede på banen mandag eftermiddag til den afgørende finale mod Brøndby. Det blev ikke nemt. Brøndby kom hurtigt foran med 2-0, og den eftertragtede 1. plads virkede pludselig langt væk. Men drengene holdt fast og kunne gå til pause med 2-1. I anden halvleg steg spændingen. Fremad fik udlignet til 2-2 og i lang tid bølgede angrebene frem og tilbage. Det kunne gå begge veje. Ville det ende med straffesparkskonkurrence ligesom sidst?

Men i kampens tredje sidste minut fik drengene scoret det afgørende tredje mål, og sejren var i hus. Fuldt fortjent kunne drengene efterfølgende gå på podiet og få det kontante bevis på deres hårde arbejde: Den største af alle pokalerne.

Derefter var det ren fest. Der blev i al hast arrangeret en modtagelse i København, hvor drengene kunne takke af med børnechampagne og is og blive fejret af deres forældre og søskende. Det blev et festligt punktum for et stævne, der havde budt på det meste af det, som stor dramatik er skabt af: intens spænding, hård konkurrence, stor uretfærdighed – og en lykkelig slutning.